Uniform

Waarom een uniform?

Met het dragen van het uniform tonen wij aan de buitenwereld dat we scouts of gidsen zijn en verwijzen we naar de waarden van de beweging. Het uniform geeft ons de mogelijkheid om iets gemeenschappelijk te veruiterlijken en laat toch ruimte voor een persoonlijke touch.

Wat houdt het uniform in?

Scouts Herent heeft net zoals alle andere scoutsen een groepsdas, deze is blauw-grijs en kan je elke zondag voor of na de scouts kopen voor €8. Vraag er naar bij iemand van de leiding! Je schrijft er best onmiddellijk je naam in want er lopen op de scouts meer dan 400 kinderen met dezelfde das rond.

Van onze Kapoenen verwachten we niet dat ze in uniform komen, een das volstaat. We bieden ze wel de kans om een kapoenen-t-shirt aan te kopen. Deze is van onze scouts en maakt het de leiding gemakkelijk om hun Kapoentjes te herkennen. Vraag ernaar bij de leiding!

Alle takken ouder dan de Kapoenen dragen wel een uniform. Wat houdt dit in? Scoutshemd, scoutsbroek of -rok en sjaaltje.

Waar moet ik rekening mee houden?

-Iedereen draagt een uniform. Dat wil zeggen dat je, als je je uniform uit doet, je je snel kan vergissen in welk hemd, broek of rok weer van jou was. Schrijf daarom in ALLES je naam. Van verloren voorwerpen waar geen naam in staat kunnen we niet garanderen dat ze hun eigenaar terug zullen vinden!

-Op de scouts word je vuil! Wil je je uniform liever niet vuil maken, dan hebben we daar begrip voor. Neem gerust speelkleren mee die tegen een stootje kunnen. Voor de opening ben je echter wel alle weken in piekfijn uniform, tenzij het anders in je programmaboekje vermeld staat!

Tweedehandsdienst

Uniformen die te klein zijn, broeken waar knoppen vanaf springen, miniscoutspullen… Heb je deze nog in de kast liggen? Breng ze dan zeker binnen bij onze tweedehandsdienst. Zo kunnen andere kinderen er ook een té gekke scoutsperiode in beleven.

Onze tweedehandsdienst staat nog in zijn kinderschoenen en moet nog op gang komen. Hoewel we al enkele kledingstukken hebben, zijn we nog op zoek naar extra kleren waarmee we van start kunnen gaan. Hierbij beperken we ons tot scouts-gerelateerde kledij: hemden, dassen, scoutsbroeken en –rokken, scouts T-shirts, kapoenen T-shirts, pullen…

Alle leden van Scouts Herent kunnen gebruik maken van de tweedehandsdienst, iedereen is welkom.

Kleren binnenbrengen?

Heb je thuis nog kleren liggen die je kosteloos wil afstaan, kan je deze steeds bij ons binnenbrengen. Dit kan zondag voor of na de vergadering bij de groepsleiding of je kan ze persoonlijk afgeven bij de verantwoordelijke van de tweedehandsdienst, die je kan bereiken via tweedehands@scoutsherent.be.

Kleren ruilen?

Breng je een kledingstuk binnen, kan je dit ook ruilen voor een ander. Een te klein hemd? Kom het dan zeker ruilen voor een maatje groter. Opgelet! De tweedehandskleren zijn niet aanwezig in één van onze lokalen, maar enkele bij de verantwoordelijke thuis. Wil je kleren ruilen, kan je bij haar horen wat ze op dit moment beschikbaar heeft en wanneer het past om langs te gaan. Je kan haar bereiken via tweedehands@scoutsherent.be.

Kleren kopen?

Wanneer je niets hebt om binnen te brengen of te ruilen, kan je ook opteren om een kledingstuk te kopen. Naargelang de kwaliteit bepalen wij een prijs die ongeveer overeenkomt met 1/3 of 1/4 van de aankoopprijs van nieuwe producten uit de Hopperwinkel. Opgelet! De tweedehandskleren zijn niet aanwezig in één van onze lokalen, maar enkele bij de verantwoordelijke thuis. Wil je kleren kopen, kan je bij haar horen wat ze op dit moment beschikbaar heeft en wanneer het past om langs te gaan. Je kan haar bereiken via tweedehands@scoutsherent.be.

Vragen?

Contacteer: tweedehands@scoutsherent.be
Of  Lies Mine via 0498/54.96.71

Waar kan je dat uniform vinden?

Eén adres: de Hopper-winkel. De dichtstbijzijnde vanuit Herent is de Hopper-winkel van Leuven. Meer info op http://www.hopper.be/winkel