Kampen

Zomer 2018:

Kapoenen Centrum: 14 - 19 juli (Sint-Niklaas)

Kapoenen Doren: 3 - 8 juli (Sint-Gillis-Waas)

Welpen: 2 - 9 juli (Retie)

Kabouters: 14 - 21 juli (Gent)

Wouters: 8 - 15 juli (Sint-Gillis-Waas)

Jong-verkenners:  4 - 14 juli (Grobbendonk)

Jong-gidsen: 14 - 24 juli (Grobbendonk)

Jong-givers: 4 - 14 juli (Hamont-Achel)

Verkenners: 5 - 15 juli (Couvin)

Gidsen: 15 - 25 juli (Couvin)

Jin: (Montenegro)

Algemene info over onze kampen:

De kampen van de kleine takken (Kapoenen Centrum & Doren, Kabouters, Welpen en Wouters) gaan steeds door in gebouwen.
Het aantal nachten is afhankelijk van de tak: kapoenen (5 nachten)/ wouters, welpen en kabouters (7 nachten)

De kampen van de grote takken (Jong-gidsen, -givers en -verkenners, Gidsen, Verkenners) zijn steeds tentenkampen, met eventueel uitzondering van het driejaarlijks buitenlands kamp van de Gidsen en de Verkenners.
In de zomer van 2017 zijn onze Gidsen en Verkenners naar Spanje getrokken. Het volgende buitenlandse kamp is dus in de zomer van 2020.
Onze grote takken gaan steeds 10 nachten op kamp.

De Jinners organiseren samen met hun leiding hun kamp. Of zij terplekke blijven of rondtrekken, kamperen of in gebouwen slapen, ver of dichtbij op kamp gaan, ... is dus allemaal volledig aan hen om mee te beslissen.

Voor onze kampen rekenen wij een prijs van 13 euro per nacht aan voor de kleine takken, voor de grote takken hanteren we de prijs van 11 euro per nacht. Hier kan mogelijk nog een kleine extra kost voor eventueel busvervoer bijkomen. We willen zeker vermijden dat iemand omwille van financiële redenen niet kan deelnemen aan onze scoutswerking of scoutskampen, daarom zijn er verschillende mogelijkheden uitgewerkt om de financiële last die onze jeugdbeweging mogelijks met zich mee kan brengen wat lichter te maken. Vraag ernaar bij iemand van de groepsleiding!